Dziś chciałabym podzielić się z Wami pomysłem na zdrowszą wersję kanapki. Uwielbiam połączenie wielozbożowego chleba, kiełków rzodkiewki i sera. Do tego piękna zielona sałata, odrobina zdrowego oleju lnianego i można się cieszyć wspaniałym, pełnowartościowym posiłkiem. Spróbujcie mojej propozycji na zdrowe kanapki śniadaniowe z pastą serowo-kiełkową (z dodatkiem oleju lnianego).
Zdrowe kanapki śniadaniowe z pastą serowo-kiełkową (z dodatkiem oleju lnianego)
2016-04-20 11:23:50
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- 4 kromki wielozbożowego chleba (u mnie 7 ziaren)
- 125 g chudego twarogu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki
- 1 1/2 łyżeczki oleju lnianego SemCo
- sól do smaku
- 4 liście sałaty
Przygotowanie
- W miseczce mieszamy chudy twaróg z jogurtem naturalnym i olejem lnianym. Dodajemy 1 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki, znów mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, próbujemy.
- Na 2 kromki nakładamy grubą warstwę pasty serowo-kiełkowej, następnie liść sałaty, całość przykrywamy pozostałymi kromkami.
- Szybkie i zdrowe śniadanie do pracy lub szkoły gotowe.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/