Zapiekana kokosowa owsianka z gruszką

Zapiekana kokosowa owsianka z gruszką

Dziś zapraszam Was na przepis na pyszną zapiekaną owsiankę z gruszką, która nie tylko cieszy podniebienie, ale też i oczy. Jeśli lubicie smak kokosu i tak jak ja wprost przepadacie za gruszkami, takie śniadanie będzie dla Was idealne. Spróbujcie mojej zapiekanej kokosowej owsianki z gruszką. Przygotowanie takiego śniadania nie jest trudne, a ileż taka owsianka może przynieść radości 🙂

Zapiekana kokosowa owsianka z gruszką 2

Zapiekana kokosowa owsianka z gruszką
Write a review
Print
Cook Time
25 min
Cook Time
25 min
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 1 gruszka
  2. 2 łyżki (czubate) wiórków kokosowych
  3. 1 łyżka otrąb orkiszowych
  4. 1 łyżka otrąb gryczanych
  5. 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
  6. 6 łyżek płatków owsianych górskich
  7. 3/4 szklanki mleka + do namoczenia gruszki
Przygotowanie
  1. W garnuszki gotujemy mleko z łyżeczką miodu i łyżką wiórków kokosowych. Następnie dodajemy płatki owsiane górskie. Gotujemy około 5, mieszając. Zdejmujemy z ognia i przekładamy naszą kokosową owsiankę do naczynia do zapiekania.
  2. W miseczce mieszamy czubatą łyżkę wiórków kokosowych z otrębami.
  3. Gruszkę obieramy ze skórki, odcinając dół. Moczymy w mleku, a następnie obtaczamy kokosowo-otrębowej posypce.
  4. Tak przygotowaną gruszkę "wciskamy" delikatnie w owsiankę. Po czym posypujemy wierzch owsianki pozostałością posypki kokosowo-otrębowej.
  5. Owsiankę z gruszką wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i zapiekamy 25 minut (aż nasza gruszka dobrze zmięknie).
  6. Podajemy od razu.
  7. Smacznego
Notes
  1. Przepis i pomysł własny
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

4 comments

  1. Magdalena says:

    Komentarze ze starego bloga:

    daga313
    2015/10/07 07:59:42
    Prawdziwy „kokosowy wulkan”. Musi być pyszne 🙂

    matleen
    2015/10/07 09:53:20
    Piękna nazwa 🙂
    A odnoś smaku, to proszę spróbować. U mnie znikła bardzo szybko 🙂

    Pozdrawiam

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi