Wytrawne babeczki z grzybową sałatką

Wytrawne babeczki z grzybową sałatką

Szukacie pomysłu na przekąskę na imprezę? Lubicie marynowane grzyby i szybkie sałatki? Jeśli tak, to mam dla Was dziś idealny przepis. Wytrawne babeczki z grzybową sałatką. Tak proste, a jednocześnie tak pyszne. Idealne na różne przyjęcia, imprezy i spotkania z przyjaciółmi. Sałatka z grzybami w takim wydaniu cieszy się u mnie dużą popularnością. Takie babeczki na dwa gryzy znikają zawsze bardzo szybko ze stołu. Polecam i Wam ten prosty przepis na wytrawne babeczki z grzybową sałatką. Koniecznie spróbujcie 🙂

Jak przygotować wytrawne babeczki z grzybową sałatką?

Przygotowanie takiej przekąski jest naprawdę proste. Potrzebujemy tylko kilku podstawowych składników, marynowane podgrzybki i kruche korpusy. Chwila w kuchni i już mamy pyszną przekąskę na imprezę 😉 Sprawdźcie ten prosty przepis 🙂

Składniki:

  • 3 większe marynowane podgrzybki Leśne Skarby
  • 0,5 większej ugotowanej marchewki lub 1 mała
  • 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 jajka
  • 3 rzodkiewki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka miodowej musztardy
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
  • listki bazylii do podania
  • gotowe lub domowe kruche korpusy

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. 

Ugotowaną marchewkę studzimy i kroimy w kostkę, dodajemy do miski razem z posiekaną zieloną pietruszką, pokrojonymi w kostkę rzodkiewkami, musztardą i majonezem.

Marynowane podgrzybki również kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.

Wszystko doprawiamy do smaku (większa ilość pieprzu, sałatka ma mieć wyrazisty smak). Mieszamy łyżką, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy.

Tak przygotowaną sałatką nadziewamy nasze kruche korpusy.

Wytrawne babeczki ozdabiamy listkiem bazylii. Można w niektóre powciskać małe marynowane podgrzybki do ozdoby.

Smacznego

*wpis powstał we współpracy z firmą Leśne Skarby

 

Dodaj komentarz