Wytrawne babeczki z grzybową sałatką
Szukacie pomysłu na przekąskę na imprezę? Lubicie marynowane grzyby i szybkie sałatki? Jeśli tak, to mam dla Was dziś idealny przepis. Wytrawne babeczki z grzybową sałatką. Tak proste, a jednocześnie tak pyszne. Idealne na różne przyjęcia, imprezy i spotkania z przyjaciółmi. Sałatka z grzybami w takim wydaniu cieszy się u mnie dużą popularnością. Takie babeczki na dwa gryzy znikają zawsze bardzo szybko ze stołu. Polecam i Wam ten prosty przepis na wytrawne babeczki z grzybową sałatką. Koniecznie spróbujcie 🙂
Jak przygotować wytrawne babeczki z grzybową sałatką?
Przygotowanie takiej przekąski jest naprawdę proste. Potrzebujemy tylko kilku podstawowych składników, marynowane podgrzybki i kruche korpusy. Chwila w kuchni i już mamy pyszną przekąskę na imprezę 😉 Sprawdźcie ten prosty przepis 🙂
Składniki:
- 3 większe marynowane podgrzybki Leśne Skarby
- 0,5 większej ugotowanej marchewki lub 1 mała
- 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- 2 jajka
- 3 rzodkiewki
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka miodowej musztardy
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
- listki bazylii do podania
- gotowe lub domowe kruche korpusy
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski.
Ugotowaną marchewkę studzimy i kroimy w kostkę, dodajemy do miski razem z posiekaną zieloną pietruszką, pokrojonymi w kostkę rzodkiewkami, musztardą i majonezem.
Marynowane podgrzybki również kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Wszystko doprawiamy do smaku (większa ilość pieprzu, sałatka ma mieć wyrazisty smak). Mieszamy łyżką, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy.
Tak przygotowaną sałatką nadziewamy nasze kruche korpusy.
Wytrawne babeczki ozdabiamy listkiem bazylii. Można w niektóre powciskać małe marynowane podgrzybki do ozdoby.
Smacznego
*wpis powstał we współpracy z firmą Leśne Skarby