Wyniki konkursu! Wygraj kalendarz na 2017 – rozpocznij rok ze Św. Hildegardą

wyniki-konkursu-wygraj-kalendarzMoi drodzy,

24 września wraz z Wydawnictwem Esprit (fundatorem nagród) zaprosiłam Was do udziału w konkursie, w którym do wygrania były 3 kalendarze na rok 2017. Praktyczny i pomocny terminarz, zawierający wspaniale porady św. Hildegardy na każdy dzień i nowe znakomite kulinarne przepisy na każdy tydzień roku (np. na ciasteczka, budyń migdałowy czy pieczeń). Zadanie było proste:

Jaka jest Twoja ulubiona jesienna potrawa?

Odpowiedz w formie: „Moja ulubiona jesienna potrawa, to…” lub podaj przepis na potrawę. Może to być deser (np. z gruszkami, jabłkami, dynią), śniadanie, obiad, kolacja, a nawet sałatka lub koktajl.

 

Dziękuję Wam za tak liczny udział w konkursie. Jest mi niezmiernie miło, że bierzecie udział w konkursach organizowanych na moim blogu. Dziękuję za każdą odpowiedź, przepis i zdjęcie. Wszystkie zdjęcia i odpowiedzi możecie znaleźć pod postem konkursowym na blogu i Facebook. Musicie mi uwierzyć, że było mi naprawdę ciężko (!) dokonać ostatecznego wyboru i wskazać zwycięzców, do których powędrują nagrody. Wiele dań, które wskazaliście są i moimi ulubionymi jesiennymi smakołykami. Wiele Waszych odpowiedzi przywołało też miłe wspomnienia z dzieciństwa 😉 Wszystkim jeszcze raz serdecznie dziękuję. Jak bym mogła obdarowałabym nagrodami większą ilość osób. Niestety reguły konkursu są nieubłagane. Nie trzymam Was już dłużej w niepewności.

Nagrody w postaci kalendarza na 2017 rok powędrują do 3 osób:

Pan Włodzimierz P.: „Moja i mojej rodzinki ulubiona potrawa to leczo. Zajadamy się nim aż milo na nas popatrzeć . Ją jestem gotującym facetem i lubię eksperymentować w kuchni …leczo wychodzi mi wyśmienicie . Teraz ,gdy cukinie i papryka są w tańszych cenach nie wyobrażam sobie zrobić pyszne leczo . Oprócz cukinii dodaje trójkolorowe papryki ,cebulę i na oleju gotuje . Potem do słoiczków przekładam i……mamy pyszne jedzonko kiedy tylko na nie ochotę przyjdzie . Można dodać kiełbasy , można jajeczka wbić i ślinić się podczas jedzenia (zawsze z świeżym chlebem środziemnomorskim -chleb z papryka czerwoną ).”

Pani Katarzyna G.: „Moja ulubiona jesienna potrawa jest banalna, ale myślę że wypełnia ona wspomnienia wielu osób – to placek ze śliwkami i kruszonką. Jak u mojej babci Janki, która zawsze mieszała składniki ciasta w wielkiej misie na kolanach, dodane „na oko”. Placek, który je się gorący, tak że język parzy gorąca słodycz węgierek:)”

Pani Joanna D.Mus pomarańczowo-dyniowy z orzechami Składniki: (na 4 porcje)
300 ml śmietanki kremówki 30%
3-4 łyżki miodu
3 łyżki serka mascarpone
200 g puree z dyni, np. domowej roboty
skórka otarta z 1 pomarańczy
3 łyżki soku z pomarańczy
1 łyżeczka cynamonu
garść orzechów włoskich
Przygotowanie:
Śmietankę ubić na sztywno, dodać miód, cynamon, serek mascarpone, puree z dyni, skórkę oraz sok z pomarańczy. Wszystko dobrze zmiksować. Tak przygotowany mus przełożyć do 4 szklanek/pucharków. Wierzch posypać posiekanymi orzechami. Smacznego! „

 

Gratuluję i jeszcze raz dziękuję za udział w konkursie.

 

Zgodnie z regulaminem konkursu zwycięzcy proszeni są o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody (imię, nazwisko, adres i telefon) na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłonione w konkursie osoby nie podadzą w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
Dane te zostaną przekazane sponsorowi w celu dokonania wysyłki książki. Nagroda będzie wysłana wyłącznie na terenie Polski.

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Skomentuj Wlodek Piasecki Anuluj pisanie odpowiedzi