Współpraca z firmą BAKRA. Karob, melasa i tahini – poznajcie ten smak.

Współpraca z firmą BAKRA

Wpis archiwalny (z poprzedniej wersji bloga)

Moi drodzy,

dzięki uprzejmości firmy BAKRA w moim domu zagościły wspaniałe, zdrowe i pyszne produkty:

Tahini – czyli pasta sezamowa:

Tahini powstaje ze zmielonych ziaren sezamu, znanego i cenionego na całym świecie. To bogate źródło magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Tahini jest idealna do sałatek, deserów, sosów i innych potraw. Znajdziemy ją w składzie hummusu, chałwy.

Karob – proszek z Chleba Świętojańskiego:

jest produktem naturalnym, nie zawierającym alergenów, kofeiny, teobrominy. Jest cennym źródłem magnezu, fosforu i żelaza. Poprawia trawienie. Doskonale się sprawdza w kuchni jako zdrowszy zamiennik kakao podczas wypieku ciast, ciasteczek lub jako dodatek do licznych dań i deserów.

Karob Melasa z Chleba Świętojańskiego:

to pyszny, ciemnobrązowy syrop z karmelowym posmakiem. Ten wspaniały naturalny produkt, nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.

W swoim składzie zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Jest źródłem magnezu fosforu, żelaza, jak również takich wartości odżywczych jak węglowodany czy białka.

Karon Melasa z Chleba Świętojańskiego jest ceniony za swoje właściwości prozdrowotne. Można stosować do przy zaburzeniach żołądkowo-jelitowych, obniża poziom „złego” cholesterolu, może być nawet pomocny w leczeniu astmy i problemów wywołanych przez alergie. Wspomaga też ogólną odporność organizmu.

Produkt ten nie zawiera kofeiny, przez co jest polecany dla osób z wysokim ciśnieniem krwi.

Stosuje się go m.in. jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, deserów, jogurtów, mleka. Doskonale się sprawdzi również w formie polewy na lodach lub ciastach i ciasteczkach.

 

Po więcej informacji na temat KAROBU i innych zdrowych produktów, które niewątpliwie warto spróbować i wprowadzić do swojej diety zapraszam na stronę producenta:

BAKRA - współpraca logo

http://bakra.com.pl/

Produkty oferowane przez firmę BAKRA są nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Na blogu będą pojawiać się różne, ciekawe przepisy z ich wykorzystaniem.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz