dziś chciałabym zaprosić Was do ciekawego i inspirującego świata ekoMalwy – „Poczuj jak smakuje zdrowie”. EkoMalwa, to nie tylko blog pełen ciekawostek, przepisów, promujący zdrowy styl życia. To także dystrybutor naturalnych, zdrowych produktów wysokiej jakości. Takich jak: ostropest plamisty, czystek, zioła szwedzkie z aloesem, olej z drzewa herbacianego, amarantus, komosa ryżowa, olej kokosowy i wiele wiele innych.
Zapraszam do odwiedzin:
Fanpage https://www.facebook.com/ekomalwa/
Osobiście dzięki uprzejmości ekoMalwy mam okazję przetestować dwa produkty:
- babkę jajowatą łuska
- oraz wszystkim znane i lubiane daktyle.
Już dziś zapraszam Was na pierwszy pyszny i szybki przepis z daktylami. Zapiekana kawowa kasza manna z daktylami, to idealna propozycja na jesienną kolację lub śniadanie:
Zapiekana kawowa kasza manna z daktylami
2016-04-25 00:33:17
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- 5 łyżek kaszy manny błyskawicznej
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka miodu
- 1 czubata łyżeczka kawy zbożowej (u mnie INKA)
- 4 suszone daktyle bez pestek
- 2 czubate łyżeczki wiórków kokosowych
Przygotowanie
- W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z miodem. Następnie zmniejszamy gaz na minimalny i dodajemy 5 łyżek kaszy manny błyskawicznej oraz pocięte daktyle. Gotujemy, mieszając aż do zgęstnienia masy. Pod koniec gotowania dodajemy 1 czubatą łyżeczkę kawy zbożowej i szybko (dokładnie) mieszamy. Zdejmujemy garnek z ognia.
- Tak przygotowaną masę przekładamy do naczynia do zapiekania. Wierzch obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 12 minut.
- Od razu podajemy. Jemy bezpośrednio z naczynka lub wykładamy na talerz.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/