Wiosenne roladki z tortilli

Wiosenne roladki z tortilli Pierwszy Dzień Wiosny. Za oknem mało wiosennie, ale na moim talerzu nie brakowało barw i lekkości. Dziś dla rodziny przygotowałam pyszne wiosenne roladki z tortilli. Szybkie i lekkie. Idealne na śniadanie lub jako forma zdrowszych przekąsek. Spróbujcie.

Składniki:

  • 2 tortille
  • 5-6 małych pomidorków
  • 2 łyżki kremowego twarożku
  • 3 łyżki gęstego naturalnego jogurtu
  • 3-4 listki szczępiastej sałaty
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • szczypta granulowanego czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 1 ogórek konserwowy
  • kiełki rzodkiewki do posypania

Przygotowanie:

Przygotujemy sos na spód. Mieszamy w misce twarożek, jogurt, musztardę, ketchup i szczyptę granulowanego czosnku. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem, mieszamy.

Każdą tortille smarujemy tak przygotowanym sosem.

Na wierzch rwiemy liski sałaty, układamy pokrojone pomidorki (grube plastry lub połówki), pokrojonego w kostkę ogórka (po pół na tortille) i posypujemy wszystko kiełkami rzodkiewki.

Tortille ostrożnie zwijamy w rulon. Kroimy ostrym nożem na roladki.

Podajemy w towarzystwie ketchupu i musztardy 😉

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

Dodaj komentarz