Wiosenne faszerowane jajka
Dziś mam dla Was przepis na wiosenne faszerowane jajka. Kolorowe, pyszne i proste w przygotowaniu. Idealne na wielkanocne śniadanie lub imprezową przekąskę. Kto się skusi na tak przygotowane faszerowane jajka?
- 5 jajek
- 1 pełna łyżka majonezu
- 1-1,5 łyżki śmietany 18% lub naturalnego jogurtu
- 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku
- 1/3 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
- sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
- 2 duże rzodkiewki
- około 3 łyżki posiekanego drobnego szczypiorku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na pół.
Wyciągamy do miseczki żółtka. Do żółtek dodajemy majonez, śmietanę (lub jogurt) i przyprawy. Całość mieszamy. W razie potrzeby dodajemy ciut więcej śmietany lub jogurtu.
Naszym farszem napełniamy połówki (farsz ma wypełnić miejsce po żółtku i pokryć cienko całą górę białka).
Do miseczki ścieramy na grubych oczkach rzodkiewkę, dodajemy szczypiorek i całość mieszamy.
W tej mieszance maczamy nasze nadziane połówki jajek (mieszanka szczypiorku i rzodkiewki powinna się przykleić do farszu).
Gotowe! Smacznego
Wpis we współpracy ze Skworcu.pl