Wiosenne faszerowane jajka

Faszerowane jajka

Wiosenne faszerowane jajka

Dziś mam dla Was przepis na wiosenne faszerowane jajka. Kolorowe, pyszne i proste w przygotowaniu. Idealne na wielkanocne śniadanie  lub imprezową przekąskę. Kto się skusi na tak przygotowane faszerowane jajka?



Składniki:

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na pół.

Wyciągamy do miseczki żółtka. Do żółtek dodajemy majonez, śmietanę (lub jogurt) i przyprawy. Całość mieszamy. W razie potrzeby dodajemy ciut więcej śmietany lub jogurtu.

Naszym farszem napełniamy połówki (farsz ma wypełnić miejsce po żółtku i pokryć cienko całą górę białka).

Do miseczki ścieramy na grubych oczkach rzodkiewkę, dodajemy szczypiorek i całość mieszamy.

W tej mieszance maczamy nasze nadziane połówki jajek (mieszanka szczypiorku i rzodkiewki powinna się przykleić do farszu).

Gotowe! Smacznego

Wpis we współpracy ze Skworcu.pl

Dodaj komentarz