Dziś zapraszam Was na pyszny lekki, ale sycący obiad. Warzywne spaghetti z ryżem i pieczarkami przygotujecie w kilka minut. Syci, jest zdrowo i co najważniejsze smaczne. Czym jest warzywne spaghetti? Wprowadziła je na rynek marka Fit&Easy. Zdrowe, smaczne i niezwykle inspirujące kulinarnie 100% makarony z warzyw. To doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, osób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti. Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. To doskonała baza do wielu dań i przekąsek, które pokochają także dzieci. Ja dziś zapraszam Was na pyszne połączenie makaronu z marchewki z ryżem i pieczarkami. Nic tylko jeść, spróbujcie 🙂
#fitandeasy #makaronyzwarzyw
Składniki:
- 1/2 opakowania Fit&Easy Spaghetti z marchewki
- 6 pieczarek
- 1/2 małej cebuli
- 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego
- świeżo mielony czarny pieprz do smaku
- sól himalajska do smaku
- 2 pełne łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- 1/2 opakowania ryżu parboiled z dzikim (50 g)
Przygotowanie:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie przygotowujemy resztę dania. Pieczarki pozbawiamy ogonków, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, podsmażamy na nim cebulę i pieczarki (na mniejszym ogniu). Całość doprawiamy po wierzchu pieprzem i solą himalajską. Następnie dodajemy nasze warzywne spaghetti (marchewkę), delikatnie mieszając podsmażamy całość (marchewka ma być ciepła). Na koniec dodajemy ugotowany (jeszcze gorący) ryż parboiled z dzikim i posiekaną zieloną pietruszkę, całość mieszamy (próbujemy, opcjonalnie doprawiamy). Podajemy od razu póki danie jest ciepłe.
Smacznego
Pyszności. Te warzywne spaghetti jest super 🙂
Zgadzam się, wspaniały produkt 🙂