Uwielbiam koktajle. Dziś polecam Wam prosty, idealny na lato przepis na warstwowy koktajl bananowo arbuzowy. Idealne połączenie smaków. Taki koktajl doskonale sprawdzi się w formie kolacji, jak i drugiego śniadania. Zdrowo, szybko i smacznie. Spróbujcie.
Składniki:
- 1 jogurt naturalny 190 g
- 1 średni banan
- 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego
- 3-4 łyżki arbuza
Przygotowanie:
Do misy blendera wkładamy obranego i pokrojonego na większe kawałki banana, dodajemy cały jogurt naturalny oraz 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego. Wszystko razem miksujemy. Przelewamy do przygotowanego pucharka zostawiając około 3 łyżeczki gotowego koktajlu.
Nabieramy 2-3 łyżki arbuza i umieszczamy je w misie blendera wraz z 3 łyżeczkami gotowego koktajlu bananowego. Miksujemy, aż do uzyskania gładkiego, puszystego musu arbuzowego. Następnie delikatnie wylewamy na wierzch koktajlu bananowego.
Podajemy od razu.
Smacznego