Waniliowo-różany pucharek z owocami i musli

Waniliowo-różany pucharek z owocami i musli (1)Dziś zapraszam Was na waniliowo-różany pucharek z owocami i musli. To nie tylko smaczne, ale też niezwykle aromatyczne połączenie. Wśród składników znajdziecie bowiem… moją ulubioną wodę różaną. Uwielbiam ją. Idealna do deserów, napojów, śniadań. Taki pucharek sprawdzi się doskonale zarówno jako propozycja śniadaniowa, jak i lżejszy deser. Polecam.

Wodę różaną i inne ciekawe produkty możecie nabyć w sklepie Kuchnie Świata

kuchnie świata logoWaniliowo-różany pucharek z owocami i musli (2)

Składniki: (na 2 porcje)

  • 150 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym (u mnie z pokruszoną laską wanilii)
  • około 1 i 1/2 łyżki wody różanej – do nabycia w Kuchnie Świata
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 nektarynka
  • około 4 garście czekoladowo-bananowego musli (można dać inne ulubione)

Przygotowanie:

Do misy blendera z nożami przekładamy jogurt, dodajemy pokrojoną nektarynę (bez pestki). Miksujemy. Wykładamy po połowie na dno dwóch pucharków/szklanek. Myjemy misę blendera. Miksujemy serek homogenizowany z wodą różaną. Wykładamy powstałą masę na owocowo-jogurtowy spód. Na wierzch sypiemy musli. Opcjonalnie zdobimy listami świeżej mięty. Podajemy.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Skomentuj Marzena Anuluj pisanie odpowiedzi