Waniliowa chałka z pomarańczą we francuskim stylu

Waniliowa chałka z pomarańczą we francuskim stylu (1)Dziś zapraszam Was na pyszne i szybkie śniadanie. Waniliowa chałka z pomarańczą we francuskim stylu. Mi takie śniadanie kojarzy się od razu z dzieciństwem. Podobnie kromeczki przygotowywała mi moja babcia. Miłe i smaczne wspomnienia 😉 Teraz ja przygotowuję takie śniadania mojej rodzinie i sobie. Polecam i Wam. Prosto i naprawdę smacznie.

Waniliowa chałka z pomarańczą we francuskim stylu (2)

Składniki:

*polecam! świeże i aromatyczne przyprawy Skworcu

Przygotowanie:

Chałkę kroimy na grubsze kromeczki. W miseczce mieszamy widelcem jajko, mleko i cukier waniliowy z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy. Na patelni rozpuszczamy masło. Kromeczki maczamy w naszej masie z obu stron (najlepiej dwukrotnie). Następnie smażymy na mniejszym ogniu z obu stron.

Tak przygotowane waniliowe kromeczki chałki podajemy oprószone cukrem pudrem z plastrem pomarańczy – ja kroję go na 4 części.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Skomentuj Anna Anuluj pisanie odpowiedzi