Tortille z warzywami i sosem czosnkowo-paprykowym Dziś mam dla pomysł na prostą i pyszną kolację lub śniadanie. Tortille z warzywami i sosem czosnkowo-paprykowym. Tak proste, a tak pyszne. U nas w domu takie tortille bardzo często goszczą na stole. Ja i mąż je uwielbiamy. A Wy lubicie takie szybkie i proste przepisy?
Składniki:
- 3 pszenne tortille
- 100 g miksu sałat
- 0,5 czerwonej papryki
- 2 małe pomarańczowe papryczki
- 2 kiszone ogórki
- pomidor (opcjonalnie)
- 180 g naturalnego jogurtu (gęsty)
- 2-3 łyżki majonezu
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 szczypty słodkiej czerwonej papryki Skworcu
- czarny mielony pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Do małej miseczki przekładamy jogurt, starty na tarce czosnek i majonez. Doprawiamy całość do smaku słodką czerwoną papryką, pieprzem i solą. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy.
Do większej miski przekładamy miks sałat, dodajemy pokrojone papryki, pokrojonego ogórka i pomidor (opcjonalnie, u mnie dziś wersja dla męża bez pomidora). Dodajemy sos z miseczki i mieszamy wszystko łyżką.
Nasze warzywne nadzienie układamy na środek każdej tortilli i zwijamy tortille jak burito. Każdą zwiniętą tortille kroimy na pół i podajemy.
Smacznego