Dziś zapraszam Was na szybki i pyszny deser. Toffi serniczki w pucharkach są idealne na słodką osłodę dnia lub szybki deser dla niespodziewanych gości. U mnie uwielbia się serniki, serniczki i wszelkie tego typu desery. Znikają zawsze równie szybko, jak się je robi (, a nawet szybciej 😉 ). Spróbujcie i Wy.
Składniki: (na 2 większe lub 3 mniejsze desery)
- 13 łyżek gęstego sera z wiaderka (u mnie twarożek kanapkowo-sernikowy)
- 1/2 szklanki śmietanki 30% (zimnej!)
- 7 łyżeczek kremu o smaku toffi*
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 7 śmietankowych ciasteczek maszynowych Brześć
*krem jak popularna nutella, do kanapek itp.
Przygotowanie:
Ciasteczka wkładamy do misy blendera z nożami, rozdrabniamy dokładnie na coś w rodzaju kruszonki.
W misce miksujemy do znacznego powiększenia zimną śmietankę 30% z 2 łyżeczkami cukru pudru. Następnie dodajemy serek z wiaderka (łyżka po łyżce) miksując. Na koniec dodajemy krem toffy, miksujemy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy kremu (uważając, aby nie przesadzić bo deser będzie mdły, uważam że podana ilość jest wystarczająca).
Do przygotowanych pucharków/szklanek nakładamy warstwami pokruszone ciasteczka, masę serową, znów ciasteczka, masę, na koniec posypując całość ciasteczkami. Wierzch deseru można ozdobić świeżą miętą. Toffi serniczki przed podaniem schładzamy w lodówce.
Smacznego
Bardzo smakowicie się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie 🙂
😀 Miło mi. Również pozdrawiam 🙂
Bardzo lubię tego typu desery. Na pewno zainspiruję się Twoim przepisem i zobaczymy jakie będą tego efekty 🙂
Miło mi 🙂 To życzę smacznego 🙂
Takie desery to ja lubię 🙂 Pycha!
🙂 Cieszę się 🙂