Szybkie roladki z tortilli – idealne na śniadanie, kolację i domówki
Dziś mam dla Was przepis na pyszne i szybkie w przygotowaniu roladki z tortilli. Ja przygotowałam je na kolację, ale śmiało możne je podać np. jako przekąskę na domówkach. Każdy zawsze chętnie po nie sięga. Wówczas warto przygotować je z podwójnej porcji ?
Składniki:
- 2 placki tortilli
- 4 plasterki sera
- 4 plasterki drobiowej wędliny lub innej ulubionej
- 1 ogórek kiszony
- kawałek żółtej papryki
- 4 pełne łyżki śmietankowego serka kanapkowego
- liście sałaty
- ulubione przyprawy do smaku: u mnie dziś czarny mielony pieprz i granulowany czosnek (dobre przyprawy znajdziecie w sklepie Skworu)
Przygotowanie:
Każdą tortillę smarujemy serkiem kanapkowym. Doprawiamy pieprzem i granulowanym czosnkiem (lub innymi ulubionymi przyprawami).
Na wierzch kładziemy po 2 plasterki wędliny, po 2 plasterki sera, a na to porwane liście sałaty.
Ogórka kiszonego kroimy w paseczki, paprykę również. Ogórka i paprykę układamy w linii w kawałek od brzegu placka.
Teraz ostrożnie zawijamy każdy placek tortilli w rulon. Ostrym nożem kroimy całość na małe roladki.
Roladki układamy na półmisku i podajemy.
Rada: Jeśli tortille przygotowujecie na domówkę i obawiacie się, że roladki będą się Wam rozwijać możecie je przebić wykałaczką zakończoną np. połówką małego pomidorka, tak by goście wiedzieli, że wykałaczka
jest w środku.
Smacznego