Szybkie przepisy na śniadanie + shake kawowy i arbuzada – czyli co można przygotować z BlendyGo
O przenośnym blenderze bezprzewodowy BlendyGo wspominałam Wam już w zeszłym roku (klik). W tym roku powiększyłam naszą domową kolekcję o kolejny blender. Dlaczego? Bo tamten cieszył się taką popularnością domowników, że stwierdziłam że w domu przydadzą się takie dwa. Teraz mama może zabrać swój ze sobą na działkę, a ja mogę swój zabrać w trasę czy na wycieczkę. I ten kolor… On podoba się najbardziej mojej córeczce 😉
Dziś chciałabym przypomnieć Wam kilka najważniejszych informacji dotyczących blendera BlendyGo i podesłać szybkie i pyszne pomysły na śniadanie. Mam też dla Was mały bonus. W końcu mamy lato, upalne gorące dni wymagają orzeźwienia. A dzięki BlendyGo możecie je uzyskać w ekspresowym tempie 😉 Jak? O tym za chwilę 😉 Najpierw mały przypomnienie.
Jakie są zalety blendera BlendyGo?
-
to najmocniejszy blender bezprzewodowy na rynku – silnik BlendyGo o mocy 7.4 V i 150 W obraca 6-elementowe ostrze z szybkością 20 000 Rpm
-
ostrza spokojnie radzą sobie nawet z twardymi składnikami takimi jak orzechy
-
ładuje się go przez kabel USB (większość ładowarek do telefonów komórkowych jest kompatybilna z blenderem) przez około 3 h (czas do pełnego naładowania), jedno naładowanie starcza na 8-12 użyć blendera
-
blender można zabrać ze sobą dosłownie wszędzie (mieści się spokojnie w plecaczku i damskiej torebce)
- butelka blendera wykonana jest z bezpiecznego PCV, ma pojemność 380 ml
-
łatwe czyszczenie – wystarczy do butelki wlać wodę z niewielką ilością płynu i uruchomić blender na 10-15 sekund
- silnik blendera posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem i blokadę przy niedokręceniu kielicha
-
produkt bezpieczny dla dzieci – nie ma obawy, że moje maluchy sobie coś zrobią
- blender dostępny jest w 6 pięknych kolorach, ma uchwyt do trzymania/zawieszenia
-10% zniżki na kod rabatowy: OKRUSZKI
Szybkie przepisy na zdrowe śniadanie + letni bonus – shake kawowy i arbuzada
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam koktajle. W kilka chwil można wyczarować coś pysznego i zdrowego. Dzięki BlendyGo można zrobić koktajl nawet w trasie czy drodze do pracy. Wystarczy wrzucić ulubione składniki i włączyć urządzenie 😉
A co ja proponuję na zdrowe lekkie letnie śniadanie (lub drugie śniadanie)
Brzoskwiniowy poranek
Składniki:
- 1 brzoskwinia
- 2 łyżki płatków owsianych
- 150 g naturalnego jogurtu
Przygotowanie:
Brzoskwinię obieramy, pozbawiamy pestki, kroimy na kawałki i przekładamy do blendera. Dodajemy resztę składników. Miksujemy i od razu podajemy.
Smacznego
Ryż z jabłkami i koktajlem borówkowym
Składniki:
- 2 porcje ugotowanego ryżu
- 2 duże jabłka
- 1 kubeczek małego jogurtu
- 1 łyżka masła
- 2-3 łyżki borówek
- cynamon i miód do smaku
Przygotowanie:
Obieramy jabłka i ścieramy je na tarce na grubych oczkach. Podsmażamy je przez chwilę na maśle. Dodajemy ugotowany ryż, posypujemy całość cynamonem (u mnie duża szczypta) i jeszcze chwilę smażymy mieszając składniki. Przed podaniem dosładzamy całość płynnym miodem, mieszamy.
Tak przygotowany ryż przekładamy do miseczek i podajemy polany porcją koktajlu borówkowego i przyozdobiony listkami świeżej mięty. Składniki na koktajl wystarczy zmiksować w blenderze.
Smacznego
Kokosowy koktajl borówkowy
Składniki:
- 0,5 szklanki borówek
- 0,5 szklanki mleka kokosowego z kartonu
- 0,5 małego banana
Przygotowanie:
Składniki przekładamy do blendera i miksujemy na gładki koktajl.
Smacznego
A teraz czas na letni bonus 😉 Coś na orzeźwienie w gorące upalne dni.
Orzeźwiający shake kawowy w 3 minuty
Składniki:
- 4 gałki lodów waniliowych lub śmietankowych
- 1 czubata łyżeczka kawy zbożowej np. Inki
- 7 listków mięty
- mały „chlust” mleka do uzyskania odpowiedniej gęstości shake
Opcjonalne dodatki:
- bita śmietana i borówki
Przygotowanie:
Do blendera przekładamy lody, dodajemy kawę zbożową, listki mięty i dolewamy niewielką ilość mleka. Miksujemy na gładki shake. Przelewamy do pucharka lub szklanki i od razu podajemy. U mnie z porcją bitej śmietany i borówkami.
Smacznego
A na koniec coś co mnie zawsze ratuje w upalne dni. Ekspresowa arbuzada.
Ekspresowa arbuzada
Składniki:
- 3/4 szklanki kawałków arbuza bez pestek
- 2 łyżki soku z limonki
Przygotowanie:
Składniki przekładamy do blendera i miksujemy.
Rada: Jeśli lubicie słodsze napoje można całość dosłodzić niewielką ilością miodu.
Smacznego
Jak widzicie w tej porcji trafiła nam się pestka 😉 Ale łatwo ją było wyłowić 😉
Który przepis spodobał się Wam najbardziej? I jak Wam się podoba blender bezprzewodowy BlendyGo?
We wrześniu 2021 roku miała miejsce premiera blendera BlendyGo 2, który jest jeszcze mocniejszy, wydajniejszy oraz którego kielich jest 20% bardziej pojemny.
Zachęcam do odwiedzenia strony i poznania bliżej drugiej generacji blendera BlendyGo.
https://blendygo.pl/produkt/przenosny-blender-bezprzewodowy/
Już mam taki blender i też mogę polecić. Zabieram go zawsze do pracy.
🙂
Kawa + ryż z jabłkami to super pomysł Zapisuję do zrobienia 😀
Polecam 🙂
Ale pani cuda wyczarowała. A sprzęt wygląda na naprawdę fajny.
Polecam 🙂