Szybkie ciasteczka orzechowe bez mąki

Szybkie ciasteczka orzechowe bez mąki Dziś coś dla wielbicieli masła orzechowego i prostych słodkich wypieków. Szybkie ciasteczka orzechowe bez mąki. Minimalna ilość składników, chwila mieszania i już można lepić ciasteczka. Prosto, słodko i bardzo orzechowo 😉 Kto się skusi na takie ciasteczko?

Moje ciasteczka wzbogaciłam dziś o dodatek liofilizowanych truskawek. Fajnie wzbogaciły smak.

Przypominam, że do końca marca wciąż można zrobić zakupy w sklepie https://sklep.pi-nuts.eu/ z 15% zniżką. Wystarczy przy składaniu zamówienia wpisać kod: okruszki15

Składniki:

Przygotowanie:

Do miski przekładamy całe masło orzechowe, wbijamy 1 jajko i dodajemy pozostałe składniki.

Masę wstępnie mieszamy łyżką, a następnie chwile zagniatamy ręką.

Z masy w dłoniach formujemy małe kulki. Układamy je w odstępach na blaszce i spłaszczamy na kształt ciasteczek.

Orzechowe ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 12 minut do lekkiego zarumienienia.

Ważne, by po wyjęciu z piekarnika nie ściągać ciasteczek od razu z blaszki. Ciasteczka najpierw należy wystudzić, a dopiero później ściągnąć z blachy. Wcześniej będą zbyt delikatne.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz