Dziś polecam Was szybki sos czosnkowo-bazyliowy do paluszków chlebowych. U nas to hit każdej imprezy. Taka prosta przekąska doskonale sprawdzi się również w chwilach, gdy… po prostu mamy ochotę pochrupać coś dobrego. Pyszne paluszki chlebowe GRISSINI możecie nabyć w ZdrowyMarket24 Znajdziecie tam różne smaki paluszków, my najbardziej lubimy wersję z oliwą z oliwek. Doskonale komponuje się z sosem czosnkowy. Tak przygotowany sos czosnkowo-bazyliowy możecie wykorzystać również np. do pizzy czy zapiekanek. Spróbujcie.
Składniki:
- 4 czubate łyżki naturalnego jogurtu
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki pasty czosnkowej EKO od Zdrowy Market
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- pieprz do smaku
Propozycja podania: z paluszkami chlebowymi z oliwą z oliwek GRISSINI
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego, dodajemy majonez, pastę czosnkową (możecie dodać jej więcej, jeśli wolicie ostrzejsze smaki) i łyżeczkę suszonej bazylii. Dokładnie mieszamy składniki, następnie doprawiamy pieprzem. Zakręcamy słoiczek z sosem i wkładamy do lodówki, aby smaki się przegryzły (sos można podać też od razu, ale im dłużej go schładzamy tym ma bardziej wyrazisty smak).
Tak przygotowany sos czosnkowo-bazyliowy idealnie pasuje do z paluszków chlebowych z oliwą z oliwek GRISSINI (hit każdej imprezy). Możecie go wykorzystać również np. do pizzy czy zapiekanek.
Smacznego
Bardzo lubię takie sosy 🙂 Pycha!
😀
Sos czosnkowy to ulubiony sos mojego syna 🙂
😀