Dziś szybki i pyszny omlet z serem korycińskim, prażoną cebulką i dodatkami. Prosto, a jakże smacznie. Ciekawy smak uzyskujemy dzięki dodatkowi sera korycińskiego. Uwielbiam go dodać do najróżniejszych zapiekanek, mięs (klik), a nawet do pizzy (klik). Jeśli jeszcze nie próbowaliście sera korycińskiego, to polecam Wam Ser Koryciński Swojski Bielec
Składniki:
- 3 jajka
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- plaster (grubszy) sera korycińskiego – polecam Ser Koryciński Swojski Bielec
- świeżo mielony pieprz do smaku
- 1 łyżka prażonej cebulki + do posypania po wierzchu (opcjonalnie)
- do podania: plastry pomidora i posiekany szczypiorek
Przygotowanie:
W miseczce łączymy widelcem jajka z jogurtem, dodajemy pokrojony w kostkę plaster sera korycińskiego i łyżkę prażonej cebulki, mieszamy. Masę wylewamy na lekko natłuszczoną patelnię. Całość po wierzchu doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem (ser powinien ładnie się topić). Na koniec dosmażamy już bez przykrycia. Podajemy z dowolnymi dodatkami – u mnie plastry pomidora, szczypiorek i jeszcze odrobina prażonej cebulki.
Smacznego