Uwielbiam surówki. To doskonałe uzupełnienie i wzbogacenie każdego dania. Dziś polecam Wam kolejną pyszną i szybką surówkę. Surówka ogórkowo-porowa (z ogórkiem kiszonym) smakuję wspaniale z daniami mięsnymi czy kluskami śląskimi w sosie. Spróbujcie. W prostocie tkwi siła 😉
Składniki: (na porcję)
- 2 większe ogórki kwaszone
- około 2-2,5 cm pora (biała część)
- 2 łyżki majonezu
- pieprz czarny (u mnie Skworcu)
- sól (u mnie z obniżoną zawartością sodu Skworcu)
Przygotowanie:
Pora kroimy na półplasterki, wkładamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kwaszone i dwie łyżki majonezu. Całość mieszamy do połączenia składników i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do obiadu.
Smacznego
Wygląda średnio ale smakuje cudownie 🙂
Oj tak, urodą ta surówka nie grzeszy 😉 Ale smakiem zdecydowanie nadrabia 😉