Szybka sałatka z sosem czosnkowym i kilka słów o Goodest

 

Szybka sałatka z sosem czosnkowym i kilka słów o Goodest Dziś zapraszam Was na przepis na szybką sałatkę z sosem czosnkowym. Taką sałatkę możecie spokojnie przygotować na ostatnią chwilę. Sprawdzi się idealnie do obiadu, od tak gdy mamy ochotę na coś dobrego, a nawet na spotkania z przyjaciółmi. Ja często podaję ją do domowych nuggetsów i frytek. Prosta, szybka, a jaka pyszna.

Do przygotowania tej i innej sałatki pomocne są zawsze najróżniejsze kuchenne akcesoria. U mnie wiele z nich pochodzi ze sklepu Goodest. O sklepie wspominałam Wam już nie raz, np. tutaj czy tutaj. Dziś bliżej o kilku produktach, których używamy na co dzień. Nie wyobrażamy sobie np. by mogło nam zabraknąć tarki do sera. Bo choć nazwa wskazuje na konkretne użycie, my na tym nie pozostajemy. Poza tarciem sera na pizze, zapiekanki, do spaghetti tarka sprawdza się również bardzo dobrze do ścierania np. czosnku (jak w dzisiejszym przepisie). Prosta, mała, poręczna.

A co poza tarką? U mnie sprawdza się doskonale misa z sitkiem. Przyznam szczerze, że nie widziałam w innych sklepach takiej miski. Idealna do mycia sałaty i innych warzyw. Takie dwa w jednym, które bardzo ułatwia pracę w kuchni. Niby proste, a jakie fajne rozwiązanie.

Ostatnio też moja kuchenna kolekcja gadżetów powiększyła się o nóż do frytek Dzięki takiemu gadżetowi z łatwością przygotujecie karbowane frytki lub warzywa. A dla męża otwieracz do piwa w kształcie karty AS PIK. Zastosowania nie muszę tu chyba tłumaczyć 😉

Warto odwiedzić sklep Goodest.

P.s. Przypominam Wam również o wciąż trwającym konkursie. Zgłoszenia możecie dodawać tutaj (klik) lub tutaj (na Facebook – klik)

A wracając do sałatki…

Składniki:

  • 1 małe opakowanie ulubionego miksu sałat
  • 4-5 pomidorków
  • 4 pełne łyżki naturalnego jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz i sól do smaku
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie:

Miks sałat przesypujemy do miski.

Do małej miseczki nakładamy jogurt naturalny i majonez. Dodajemy starte na tarce 2 ząbki czosnku i doprawiamy całość pieprzem (większa ilość) i solą. Mieszamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Nasz sos ma być wyrazisty w smaku.

Sos dodajemy do sałaty wraz z posiekanym koperkiem, mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidorki i krótko mieszamy.

Podajemy.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Skomentuj marika Anuluj pisanie odpowiedzi