Dziś prosty, ale jakże smaczny przepis na szybką sałatkę w musztardowo-czosnkowym sosie jogurtowym. Taka sałatka doskonale sprawdza się na lekką kolację lub jako dodatek obiadowy. Spróbujcie, przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilkę 😉
Składniki:
- 2-3 garście miksu sałat z rukolą
- 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 płaska łyżeczka musztardy stołowej
- 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1/4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Miks sałat układamy na talerzu. Jeśli nie mamy gotowego miksu sałat rwiemy po kilka liści sałaty lodowej i czerwonej i mieszamy z garścią rukoli. W miseczce przygotowujemy sos. Jogurt naturalny mieszamy z poszczególnymi przyprawami, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Próbujemy i polewamy naszą sałatkę.
Smacznego