Szybka pinsa z mozzarellą i sosem paprykowym

Szybka pinsa z mozzarellą i sosem paprykowym

Są takie dni, gdy nie mam na nic czasu, gdy zegar biegnie jak szalony, a ilość obowiązków i spraw do załatwienia aż przerasta. W takie dni stawiam na szybkie i pyszne rozwiązania ? Takim właśnie jest PINSA. PINSA to rzymska krewna pizzy ,focaccii itd Jest krucha i lekkostrawna. Przygotowuje się ją z mieszanki mąk pszennej, ryżowej i sojowej i wyrasta aż 24 h. Ja jednak nie czekałam tyle ? bo skorzystałam z gotowego placka, który można kupić w popularnej sieciówce. Do tego ulubione dodatki, 6 minut pieczenia i gotowe ?Polecam ?? Czasem nie trzeba wiele, by zjeść coś dobrego 🙂

Pinsa z dodatkami – pysznie i prosto

Pinsa choć prosta, to aż kusi by ją zjeść. Zwłaszcza, jeśli podacie ją z kolorowymi dodatkami. Pyszna, rozpuszczona mozzarella, zielone ogórki, czerwone pomidorki i listki świeżej bazylii. To się je oczami. Do tego ładne podanie i nawet proste danie może wyglądać rewelacyjnie. Jak wiecie zawsze staram się pokazać Wam dania jak najlepiej. Choć nie jestem zawodowym fotografem i nie posiadam profesjonalnego tła fotograficznego, to mam nadzieję, że moje zdjęcia się Wam podobają i zachęcają do wypróbowania każdego przepisu. Cały czas staram się by były jeszcze lepsze 🙂 W planach mam zakup lepszego aparatu i pięknego tła od bingoland.pl Zachwyciłam się nim u koleżanki. Na takim tle jedzenie wygląda jeszcze lepiej. Jestem tu dla Was i staram się, by nawet najłatwiejszy przepis był dobrze opisany i prezentował się apetycznie.

Składniki:

  • 1 PINSA (230 g) / dostępna w popularnej sieciówce
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 mały ogórek kiszony
  • 1 pełna łyżka sosu paprykowego
  • pieprz
  • szczypta granulowanego czosnku
  • małe pomidorki
  • listki świeżej bazylii

Przygotowanie:

PINSE smarujemy sosem paprykowym. Na wierzch układamy kawałki
mozzarelli, plasterki ogórka, pokrojone pomidorki. Całość doprawiamy
pieprzem i granulowanym czosnkiem.

Pieczemy wszystko 6 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.

Wyjmujemy, układamy listki bazylii i od razu podajemy.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

One comment

Skomentuj krzysztofw32 Anuluj pisanie odpowiedzi