Uwielbiam domowe granole. Najlepiej mi smakują od po prostu w towarzystwie naturalnego jogurtu. Dziś zapraszam Was na przepis na szybką bananową granolę z miechunką i płatkami migdałowymi. Pyszna, słodka i zdrowa, a do tego ekspresowa w przygotowaniu. W sam raz na śniadanie. Spróbujcie.
Składniki: (na 1 porcję)
- 3 łyżki płatków owsianych górskich (u mnie z eSłoneczko)
- 1 pełna łyżka miodu (u mnie gęsty lipowy)
- 1/2 banana
- 1 łyżka miechunki peruwiańskiej
- 1 łyżka płatków migdałowych
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy 1/2 banana, rozgniatamy go widelcem. Dodajemy do niego płatki owsiane, miechunkę i płatki migdałowe, mieszamy dokładnie.
Na rozgrzaną patelnię wkładamy pełną łyżkę miodu, gdy miód zacznie się topić, dodajemy składniki z miseczki. Mieszamy całość tak długo, aż nasz miód pokryje wszystkie składniki.
Pyszną bananowo-miodową granolę podajemy np. z naturalnym jogurtem.
Smacznego