Szybka bananowa granola z miechunką i płatkami migdałowymi

Szybka bananowa granola z miechunką i płatkami migdałowymiUwielbiam domowe granole. Najlepiej mi smakują od po prostu w towarzystwie naturalnego jogurtu. Dziś zapraszam Was na przepis na szybką bananową granolę z miechunką i płatkami migdałowymi. Pyszna, słodka i zdrowa, a do tego ekspresowa w przygotowaniu. W sam raz na śniadanie. Spróbujcie.

Składniki: (na 1 porcję)

  • 3 łyżki płatków owsianych górskich (u mnie z eSłoneczko)
  • 1 pełna łyżka miodu (u mnie gęsty lipowy)
  • 1/2 banana
  • 1 łyżka miechunki peruwiańskiej
  • 1 łyżka płatków migdałowych

Przygotowanie:

Do miseczki przekładamy 1/2 banana, rozgniatamy go widelcem. Dodajemy do niego płatki owsiane, miechunkę i płatki migdałowe, mieszamy dokładnie.

Na rozgrzaną patelnię wkładamy pełną łyżkę miodu, gdy miód zacznie się topić, dodajemy składniki z miseczki. Mieszamy całość tak długo, aż nasz miód pokryje wszystkie składniki.

Pyszną bananowo-miodową granolę podajemy np. z naturalnym jogurtem.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz