Surówka z młodej kapusty z zieloną pietruszką
Dziś mam dla Was przepisu na pyszną, szybką surówkę z młodej kapusty z zieloną pietruszką. Idealna do drugiego dania i naprawdę prosta w przygotowaniu. Świetnie będzie smakowała np. w towarzystwie pulpecików w sosie pomidorowym czy pieczonych mięs.
Jak przygotować surówkę z młodej kapusty?
- pół główki młodej kapusty
- 1 jabłko
- 3 pełne łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę drobno siekamy. Ja używam do tego szatkownicy Hebel V5 Börner Polska.
Przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę i starte na dużych oczkach jabłko.
W szklance mieszamy olej, sok z limonki, miód i przyprawy. Dodajemy do surówki i całość mieszamy.
Surówkę warto włożyć na kilka minut do lodówki, smaki lepiej się przegryzą.
Smacznego
/Wpis we współpracy reklamowej z Börner Polska/
Świetny przepis! Połączenie młodej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki brzmi bardzo orzeźwiająco.
Zrobiłam pyszna jest
Cieszę się, że smakowała 🙂