Surówka z młodej kapusty z zieloną pietruszką

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty z zieloną pietruszką

Dziś mam dla Was przepisu na pyszną, szybką surówkę z młodej kapusty z zieloną pietruszką. Idealna do drugiego dania i naprawdę prosta w przygotowaniu. Świetnie będzie smakowała np. w towarzystwie pulpecików w sosie pomidorowym czy pieczonych mięs.

Jak przygotować surówkę z młodej kapusty?


Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
  • 1 jabłko
  • 3 pełne łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kapustę drobno siekamy. Ja używam do tego szatkownicy Hebel V5 Börner Polska.

Przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę i starte na dużych oczkach jabłko.

W szklance mieszamy olej, sok z limonki, miód i przyprawy. Dodajemy do surówki i całość mieszamy.

Surówkę warto włożyć na kilka minut do lodówki, smaki lepiej się przegryzą.

Smacznego

/Wpis we współpracy reklamowej z Börner Polska/

3 comments

Dodaj komentarz