Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Surówka z młodej kapusty z koperkiem. Dziś przepis na prostą i naprawdę szybką w przygotowaniu surówkę z młodej kapusty z koperkiem. Idealna do drugiego dania. Ja dziś podałam ją do prostego sosu z piersi kurczaka i ziemniaków. Idealne połączenie. A co u Was dziś było pysznego na obiad?

Szukając innych pomysłów z młodą kapustą polecam Wam spróbować:

A Wy co najczęściej przygotowujecie z młodej kapusty?

Składniki:

  • 0,5 główki młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 słodkie soczyste jabłko
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • około 2 łyżek oleju
  • około 1 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy do miski. Dodajemy posiekany koperek, starte na dużych oczkach marchewki i jabłko. Na koniec dodajemy sok z cytryny, olej i doprawiamy całość solą i świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku. Jeśli jabłko było za mało słodkie można dodać odrobinę cukru lub miodu do smaku. Surówka najlepiej przygotować wcześniej i odstawić w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi