Surówka z młodej kapusty z jabłkiem. Dziś przepis na prostą i naprawdę szybką w przygotowaniu surówkę z młodej kapusty z jabłkiem i koperkiem. Idealna do drugiego dania. Ja dziś podałam ją do prostego sosu z piersi kurczaka i ziemniaków. Idealne połączenie. A co u Was dziś było pysznego na obiad?
Szukając innych pomysłów z młodą kapustą polecam Wam spróbować:
A Wy co najczęściej przygotowujecie z młodej kapusty?
Składniki:
- 0,5 główki młodej kapusty
- 2 marchewki
- 1 słodkie soczyste jabłko
- 2 łyżki posiekanego koperku
- około 2 łyżek oleju
- około 1 łyżeczki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy do miski. Dodajemy posiekany koperek, starte na dużych oczkach marchewki i jabłko. Na koniec dodajemy sok z cytryny, olej i doprawiamy całość solą i świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku. Jeśli jabłko było za mało słodkie można dodać odrobinę cukru lub miodu do smaku. Surówka najlepiej przygotować wcześniej i odstawić w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.
Smacznego
Uwielbiam surówki z młodej kapusty. Pysznie.
😀
Prosta, zdrowa i wiosenna 🙂
😀