Dziś zapraszam Was na prostą i szybką surówkę z kalarepy z rzodkiewką i ziołami. Od dziecka uwielbiałam kalarepę, choć w większości przypadków po prostu chrupałam ją bez żadnych dodatków. Warto jednak dodawać ją do sałatek czy robić z niej proste surówki, jak ta prezentowana dzisiaj. Spróbujcie.
Surówka nie miała by smaku, gdyby nie dobre przyprawy. Polecam Wam przyprawy Skworcu – jakość, smak i niska cena! Warto zajrzeć do sklepu:
Składniki:
- 1 kalarepa
- 2 duże rzodkiewki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2-3 łyżeczki śmietany do sałatek 12%
- 2 szczypty Ziół Małgorzaty Skworcu
- pieprz czarny mielony do smaku
Przygotowanie:
Kalarepę obieramy, następnie trzemy na dużych oczkach. Do miseczki ze startą kalarepą dodajemy starte na dużych oczkach rzodkiewki, koperek, śmietanę, zioła i pieprz do smaku. Mieszamy, próbujemy (opcjonalnie doprawiamy lub dodajemy śmietany).
Smacznego
Surówkę podałam w miseczce od Galeria Cuda Świata – antyki&design
idealna do obiadu 🙂
Oj tak 😉
Bardzo lubię takie surówki 🙂 Mniam… 🙂
😀