Spaghetti w czerwonym paprykowo-serowym sosie

Spaghetti w czerwonym paprykowo-serowym sosie (2)

Uwielbiam spaghetti. Ten prosty makaron jest bazą do wielu pysznych i szybkich obiadów. Dziś zapraszam Was spaghetti w czerownym paprykowo-serowym sosie. Uwielbiam takie proste, ale wyjątkowo smaczne połączenia. Taki obiad u nas znika równie szybko, jak się pojawia. Spróbujcie i Wy.

Spaghetti w czerwonym paprykowo-serowym sosie

Składniki: (na 1 porcję; zwiększyć w zależności od liczby osób)

  • 2 sitka ugotowanego makaronu spaghetti
  • 1/2 cebuli
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego Woj-len
  • 3 łyżki łagodnego ajvaru (pasta warzywna papryka i bakłażan)*
  • 3 czubate łyżki przecieru pomidorowego*
  • 5 łyżek startego żółtego sera
  • 2 szczypty suszonej bazylii
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku

*użyłam takich produktów jak w przepisie na kurczaka w paprykowo-pomidorowym sosie

Przygotowanie:

Makaron spaghetti gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni podsmażamy przez chwilę na oleju rzepakowy pokrojoną cebulę. Zmniejszamy gaz. Dodajemy ugotowany gorący makaron (u mnie 1 i 1/2 sitka), 3 łyżki łagodnego ajvaru, 4 łyżki startego żółtego sera i 3 czubate łyżki przecieru pomidorowego i suszoną bazylię, mieszamy aby nasze składniki dokładnie pokryły makaron. Całość doprawiamy solą i pieprzem, znów szybko mieszamy, próbujemy.

Przekładamy na talerz, posypujemy resztą startego żółtego sera i od razu podajemy.

Smacznego

Jeśli chciałabyś zakupić produkty na ten przepis przez internet zapoznaj się z rankingiem supermarketów online TopSpozywcze.pl

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz