Uwielbiam urozmaicać swoje śniadania lub kolacje o domowe pasty kanapkowe. Tym razem przygotowałam serową pastę jajeczną. Doprawiona aromatyczną mieszanką przypraw od Skworcu była idealnym, sytym zakończeniem dnia. Taką pastę możecie przygotować również na śniadanie. Spróbujcie.
Serowa pasta jajeczna
2016-05-06 09:16:23
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- 2 jajka
- około 100 g żółtego sera
- 1 1/3 łyżeczki przyprawy do potraw z jajek Skworcu
- 2-2 1/2 łyżki majonezu
- świeża natka pietruszki
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo. Żółty ser trzemy na tarce na drobnych oczkach.
- Ugotowane, obrane jajka kroimy w kostkę lub przeciskamy przez sitko do warzyw, dodając je do startego sera.
- Całość przyprawiamy przyprawą do potraw z jajek Skworcu. Na koniec dodajemy 2 łyżki majonezu, mieszamy aby nasza pasta nabrała pożądanej konsystencji. Opcjonalnie dodajemy więcej majonezu.
- Pastę podajemy przyozdobioną świeżą natką pietruszki (natkę pietruszki można również posiekać i dodać do pasty) w towarzystwie ulubionego pieczywa.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/