Sałatka z tuńczykiem, marynowaną papryką i ogórkami. Pyszna, prosta w przygotowaniu, idealna na co dzień i od święta. Polecam wielbicielom sałatek z tuńczykiem. Dodatek papryki marynowanej i ogórka wspaniale wzbogaca smak całej sałatki. Jeśli nie lubicie koperku możecie dodać np. posiekaną zieloną pietruszkę. Spróbujcie.
Do sałatki użyłam produktów „POLONAISE” Polecam.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym 170 g
- 2 jajka
- 2 ogórki konserwowe „POLONAISE”
- 1 duży kawałek papryki marynowanej „POLONAISE”
- 4-5 łyżek majonezu
- 1 pełna łyżka posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do miski z jajkami dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka w kawałkach.
Marynowaną paprykę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy posiekany koperek i majonez. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy składniki. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.
Smacznego
Polecam produkty POLONAISE:
W ofercie znajdzie również inne produkty:
Mega pyszna sałatka 🙂
Dziękuję 🙂
Takie sałatki to ja lubię! 🙂
😀