Sałatka z gruszką, orzechami i dojrzewającym serem
Dziś mam dla Was przepis na wyjątkową sałatkę, która zachwyci pełnią smaku. Połączenie chrupiących orzechów, słodkiej gruszki i sera długodojrzewającego RUBIN. Do tego lekki sos i zieleń. Nic tylko prosić o dokładkę. Zaskocz swoich gości tym wyjątkowym smakiem.
Dlaczego sery długodojrzewające Skarby Serowara?
Po pyszne polskie sery długodojrzewające zajrzyjcie do Skarby Serowara. Bursztyn, Rubin, a może Szafir. Warto spróbować ich wszystkich. Wytwarzane są tradycyjnymi metodami przez serowarów z Radzynia Podlaskiego. Każdy ser ma inny smak i aromat. Użyty w przepisie RUBIN dojrzewa 3 miesiące. Jest delikatny, lekko maślany. Doskonale komponuje się z różnymi sałatkami. Polecam go też do zapiekania i deski serów. Ciężko mu się oprzeć 😉
Więcej o tych wyjątkowych serach przeczytacie tutaj:
Jak przygotować sałatkę z gruszką, orzechami włoskimi i serem?
- garść liści szpinaku
- garść ulubionego miksu sałat
- 1 gruszka
- kawałek długodojrzewającego sera RUBIN Skarby Serowara
- mała garść orzechów włoskich
Na sos:
- 2 łyżki delikatnej oliwy
- 1 łyżeczka musztardy (np. stołowej)
- 1 pełna łyżeczka miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- odrobina pieprzu do smaku
Przygotowanie:
Gruszkę obieramy, kroimy i przekładamy do garnuszka. Zalewamy wodą i gotujemy około 6-8 minut. Odcedzamy, studzimy.
Na talerz/półmisek wykładamy szpinak i miks sałat. Dodajemy pokrojony w kosteczkę ser, nasze gruszki i orzechy.
Składniki na sos dokładnie mieszamy i polewamy nimi naszą sałatkę.
Gotowe 🙂 Smacznego
Wpis we współpracy reklamowej z Skarby Serowara /testowanie produktów/
Zrobię
Tych serów nie znam. Wyglądają pysznie