Sałatka z gruszką, orzechami i dojrzewającym serem

Sałatka z gruszką, orzechami i dojrzewającym serem

Dziś mam dla Was przepis na wyjątkową sałatkę, która zachwyci pełnią smaku. Połączenie chrupiących orzechów, słodkiej gruszki i sera długodojrzewającego RUBIN. Do tego lekki sos i zieleń. Nic tylko prosić o dokładkę. Zaskocz swoich gości tym wyjątkowym smakiem.

Dlaczego sery długodojrzewające Skarby Serowara?

Po pyszne polskie sery długodojrzewające zajrzyjcie do Skarby Serowara. Bursztyn, Rubin, a może Szafir. Warto spróbować ich wszystkich. Wytwarzane są tradycyjnymi metodami przez serowarów z Radzynia Podlaskiego. Każdy ser ma inny smak i aromat. Użyty w przepisie RUBIN dojrzewa 3 miesiące. Jest delikatny, lekko maślany. Doskonale komponuje się z różnymi sałatkami. Polecam go też do zapiekania i deski serów. Ciężko mu się oprzeć 😉

Więcej o tych wyjątkowych serach przeczytacie tutaj:

http://www.skarbyserowara.pl/

Jak przygotować sałatkę z gruszką, orzechami włoskimi i serem?


Składniki:

  • garść liści szpinaku
  • garść ulubionego miksu sałat
  • 1 gruszka
  • kawałek długodojrzewającego sera RUBIN Skarby Serowara
  • mała garść orzechów włoskich

Na sos:

  • 2 łyżki delikatnej oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy (np. stołowej)
  • 1 pełna łyżeczka miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • odrobina pieprzu do smaku

Przygotowanie:

Gruszkę obieramy, kroimy i przekładamy do garnuszka. Zalewamy wodą i gotujemy około 6-8 minut. Odcedzamy, studzimy.

Na talerz/półmisek wykładamy szpinak i miks sałat. Dodajemy pokrojony w kosteczkę ser, nasze gruszki i orzechy.

Składniki na sos dokładnie mieszamy i polewamy nimi naszą sałatkę.

Gotowe 🙂 Smacznego



Wpis we współpracy reklamowej z Skarby Serowara /testowanie produktów/

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz