Sałatka z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym + wyniki konkursu z SemCo

Sałatka z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym. Prosta, pyszna, szybka w przygotowaniu sałatka z fasolką, pomidorkami i zdrowym olejem lnianym. Sałatkę można zjeść od tak lub podać ją np. do drugiego dania. W sezonie sięgajcie oczywiście po świeżą fasolkę szparagową, teraz można użyć mrożonej lub ze słoika (jednak nie polecam tych sklepowych, ale domową fasolkę w słoikach). Sałatka jest nie tylko pyszna, ale co równie ważne zdrowa. Przygotowałam ją z dodatkiem oleju lnianego. Jest on przede wszystkim bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, które wykazują pozytywny wpływ na wiele procesów w naszym organizmie. Dlatego warto go wprowadzić na stałe do swojej diety. Ja najczęściej dodaję go do różnych sałatek lub koktajli.

 „Gdziekolwiek siemię lniane jest spożywane dość regularnie, tam ludzie cieszą się lepszym zdrowiem”

Mahatma Gandhi

Poniżej znajdziecie przepis na pyszną i zdrową sałatkę z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym. A pod nim… tak długo wyczekiwane wyniki konkursu z SemCo.

Składniki:

  • 2 spore garście żółtej fasolki szparagowej*
  • kilka małych pomidorków
  • 2-3 cm pora (biała część)
  • 1 łyżka oleju lnianego wielkopolskiego SemCo
  • 1 ogórek kiszony
  • świeżo mielony pieprz i sól do smaku

*w sezonie gotujemy świeżą, teraz można użyć mrożonej lub ze słoika (domowej)

Przygotowanie:

Jeśli używamy świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej należy ją najpierw ugotować w osolonej wodzie. Jeśli używamy fasolki ze słoika etap ten pomijamy. Ugotowaną fasolkę studzimy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone na pół małe pomidorki, pokrojonego w kosteczkę ogórka i pokrojony por. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą oraz dodajemy łyżkę oleju lnianego. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy.

Smacznego

WYNIKI KONKURSU Z SEMCO

Teraz jednak chciałabym ogłosić wyniki konkursu z SemCo. Przede wszystkim przepraszam Was za małe opóźnienia. Niestety miałam kilka problemów… Ale dziś nie o tym. Dziś chciałabym podziękować wszystkim za udział w konkursie. Zgłoszeń było naprawdę dużo i każde było naprawdę ciekawe. Miałam naprawdę problem z wybraniem zwycięzcy. Tym którym się dziś nie udało zachęcam do udziału w innych konkursach. Niedługo pojawią się kolejne. Dziś serdecznie gratuluję:

Pani Monice B.

„W moim domu nie obejdzie się bez zdrowego jedzenia, a że jestem fanką gotowania i w domu mam kilkoro podżeraczy można powiedzieć że kuchnia działa prawie 24h/dobę 🙂 Albo coś się gotuję, zjada się, lub czeka w przyprawach na pichcenie. Wiadomo, nie ma pysznych, zdrowych przysmaków bez odpowiednio dobranych dodatków, tj jak oleje tłoczone na zimno. Bardzo ucieszymy się jeśli oleje trafią do nas i gwarantuje, że zostaną pyszniutko wylizane z talerzy :-)”
 
Po ogłoszeniu wyników zwycięzca proszony jest o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody  (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) oraz oświadczenia:

“ Ja (imię i nazwisko) oświadczam, że zapoznałem/zapoznałam się z Regulaminem konkursu przeprowadzanego przez Stronę „Słodkie okruszki – piecz i gotuj z sercem”. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach związanych z przeprowadzeniem Konkursu. Oświadczam dodatkowo, że zostałem/zostałam poinformowany/-a, że Administratorem moich danych osobowych przetwarzanych w celu przeprowadzenia Konkursu i wyłonienia zwycięzców jest Administrator strony slodkieokruszki.pl. Dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, poza upoważnionymi na podstawie przepisów prawa. Przysługuje mi prawo dostępu do moich danych oraz ich poprawiania. “

na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłonione w konkursie osoby nie podadzą w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.

 

 

Przepis dodaję do akcji na Durszlaku
Bądź fit na wiosnę!

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj Di bloguje Anuluj pisanie odpowiedzi