Uwielbiam szybkie sałatki warzywno-makaronowe. Bardzo często goszczą na moim stole. Wystarczy dodać jakiś nowy, pyszny sos i już zmieniają swój smak. Dziś polecam Wam połączenie razowego makaronu penne z miksem czterech warzyw i pysznym, lekkim koperkowym sosem. Spróbujcie.
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki BIO makaronu razowego – penne BIO Naura
- fit mix czterech warzyw – mrożona mieszanka (kalafior, marchew żółta, marchew junior, groszek cukrowy)
- 3 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól cebulowa do smaku Skworcu
- pieprz czarny mielony do smaku Skworcu
Przygotowanie:
Fit mix warzyw gotujemy do miękkości (około 5 minut). W drugim garnku gotujemy makaron razowy penne (ja wolę bardziej miękki, lekko rozpadający się). Gdy warzywa i makaron ostygną, mieszamy je razem.
Przygotowujemy szybki sos. Mieszamy gęsty jogurt naturalny z posiekanym koperkiem. Całość doprawiamy do smaku solą cebulową i czarnym mielonym pieprzem.
Sałatkę podajmy od razu wymieszaną z sosem koperkowym lub sos podajemy w sosjerce wraz z sałatką.
Pyszna! A taki bio makaron razowy jest u mnie na porządku dziennym. Polubiłam go nawet bardziej niż ten zwykły.
Pozdrowionka poniedziałkowe 🙂
😀