Sałatka meksykańska z wędliną i ogórkiem

Sałatka meksykańska z wędliną i ogórkiem – szybka i prosta w przygotowaniu

Dziś mam dla Was pomysł na ekspresową sałatkę. Kilka prostych składników, pyszny sos, chwila mieszania i już można podawać. Świetnie smakuje z chrupiącymi sucharkami. Taka sałatka meksykańska to świetny pomysł na śniadanie, spotkania z przyjaciółmi i najróżniejsze domówki.



Składniki:

  • 3-4 plasterki ulubionej wędliny
  • 1 mieszanka meksykańska puszka 400 g
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Na sos:

  • 1 lekko czubata łyżeczka miodowej musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Do miski przekładamy pokrojoną w plasterki wędlinę. Dodajemy odsączoną mieszankę meksykańską, pokrojony w kostkę ogórek i posiekany szczypiorek.

W miseczce mieszamy składniki na sos. Łączymy go ze składnikami sałatki.

Podajemy w towarzystwie chrupiących sucharków Mamut.

Gotowe! Smacznego

Wpis we współpracy reklamowej z Mamut S.A.

Dodaj komentarz