Sałatka meksykańska z wędliną i ogórkiem – szybka i prosta w przygotowaniu
Dziś mam dla Was pomysł na ekspresową sałatkę. Kilka prostych składników, pyszny sos, chwila mieszania i już można podawać. Świetnie smakuje z chrupiącymi sucharkami. Taka sałatka meksykańska to świetny pomysł na śniadanie, spotkania z przyjaciółmi i najróżniejsze domówki.
- 3-4 plasterki ulubionej wędliny
- 1 mieszanka meksykańska puszka 400 g
- 1 kiszony ogórek
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Na sos:
- 1 lekko czubata łyżeczka miodowej musztardy
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Do miski przekładamy pokrojoną w plasterki wędlinę. Dodajemy odsączoną mieszankę meksykańską, pokrojony w kostkę ogórek i posiekany szczypiorek.
W miseczce mieszamy składniki na sos. Łączymy go ze składnikami sałatki.
Podajemy w towarzystwie chrupiących sucharków Mamut.
Gotowe! Smacznego
Wpis we współpracy reklamowej z Mamut S.A.