Sałatka Magdaleny – szybka, lekka i pyszna

Sałatka Magdaleny – szybka, lekka i pyszna

Dziś polecam Wam przepis na szybką i pyszną sałatkę, którą wykonacie w kilka chwil. Taka sałatka będzie idealna na śniadanie, kolację lub jako dodatek do innych dań. Sprawdza się też świetnie jako jedna z sałatek na przyjęciu. My ją uwielbiamy. Kilka prostych składników, szybkie wykonanie i gotowe. Bo czasem naprawdę nie trzeba nic więcej 😉 A smak? Koniecznie spróbujcie. Bo choć sałatka jest bardzo prosta, to jest naprawdę pyszna.

Bo najlepsze składniki, to podstawa każdej sałatki

Podstawą każdej sałatki są dobrej jakości składniki. To dzięki nim nawet najłatwiejsze połączenia są strzałem w 10. Tu sięgam zawsze po świeże warzywa, domową paprykę konserwową, domowe kiszone ogórki i dobrej jakości schab. Do sałatki wykorzystałam schab wystrzałowy, który możecie nabyć w sieciach sklepu Świeżyzna lub w sklepie internetowym. Znacie tą sieć?

Świeżyzna – pyszne wyroby mięsno-wędliniarskie

Świeżyzna to sieć sklepów specjalizująca się w dostarczaniu wysokiej jakości, tradycyjnych wyrobów mięsno-wędliniarskich, których produkcja odbywa się w dwóch zakładach na terenie Zagłębia i Jury Krakowsko–Częstochowskiej. Wyroby produkowane są według tradycyjnych receptur, w oparciu o najnowsze technologie. Wdrożony jest tu międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności. Sieć posiada certyfikat „Gwarantowanej Jakości Żywności”

Znajdź sklep w swojej okolicy (klik) lub zamów wyroby online

Sałatka Magdaleny – przepis na sałatkę

Sałatka Magdaleny, to prosta i pyszna sałata ze schabem, pomidorkami, ogórkiem i papryką konserwową. Do tego oliwa, świeża sałata i przyprawy. Prosto, a jak pysznie. Kto się skusi?

Składniki:

  • 3-4 garście sałaty
  • 5-6 małych pomidorków
  • 1 gruszy plaster schabu wystrzałowego ze sklepu Świeżyzna
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 kawałki papryki konserwowej
  • mała szczypta granulowanego czosnku
  • pieprz i sól do smaku
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Na półmisku układamy sałatę.

Pomidorki kroimy na pół,  a pozostałe składniki w kostkę. Mieszamy i układamy na sałacie.

Całość doprawiamy granulowanym czosnkiem, pieprzem (u mnie szczypta) i solą (u mnie niewielka ilość). Następnie polewamy delikatnie oliwą z oliwek.

Sałatkę można podać od razu, ale najlepiej smakuje, gdy schłodzimy ją kilka minut w lodówce (polecam to zrobić).

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

Skomentuj iza Anuluj pisanie odpowiedzi