Ryżowa sałatka z tuńczykiem, brokułem i mieszanką meksykańską

Ryżowa sałatka z tuńczykiem, brokułem i mieszanką meksykańską (1)Ryżowa sałatka z tuńczykiem, brokułem i mieszanką meksykańską (2)

Ryżowa sałatka z tuńczykiem, brokułem i mieszanką meksykańską. Pyszna, szybka, prosta w przygotowaniu. Idealna na rodzinne spotkania, „domówki” lub od tak gdy mamy ochotę na pyszną, sycącą sałatkę. Taką sałatkę możecie również zabrać ze sobą do pracy. Spróbujcie. 

Ryżowa sałatka z tuńczykiem, brokułem i mieszanką meksykańską (3)

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym 170 g
  • 1 woreczek ryżu parboiled z dzikimi Risana
  • 6 łyżek (pełnych) mieszanki meksykańskiej z puszki
  • 3 większe różyczki brokuła (wcześniej ugotowane lub przygotowane na parze)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją producenta. Odstawiamy do przestudzenia.

Do miski przekładamy tuńczyka, dodajemy mieszankę meksykańską i pokrojone różyczki brokuła. Całość wstępnie mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany ryż, jogurt i majonez. Całość doprawiamy do smaku i mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Dodaj komentarz