Rozgrzewająca zupa z dyni – szybki i prosty przepis Jesień, przeszywający chłód i sezon grypowy. Jak sobie radzić? Polecam Wam przygotować rozgrzewającą zupę z dyni. Pyszna i naprawdę szybka prosta w przygotowaniu. To mój szybki pomysł na jesienną zupę. Kto się skusi?
Składniki:
- 500 g ugotowanej zblendowanej dyni (przepis tutaj)
- 1 szklanka bulionu (u mnie drobiowy, ale może być warzywny)
- 0,5 łyżki pasty Tikki Masala Paste Post
- 1 czubata łyżka śmietany 18% (gęsta do zup)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Całą ugotowaną i zblendowaną dynię przekładamy do garnka i stawiamy na średnik ogniu. Po chwili dodajemy szklankę bulionu i 0,5 łyżki pasty Tikki Masala Paste Post. Mieszamy i gotujemy do zagotowania. Zdejmujemy z ognia.
Śmietanę mieszamy z niewielką ilością zupy w kubeczku i dopiero tak zahartowaną dodajemy do reszty zupy. Całość dokładnie mieszamy, np. ręczną trzepaczką. Rozgrzewająca zupa z dyni gotowa.
Smacznego