Roladki z tortilli ze szpinakiem, szynką i pomidorkami

Roladki z tortilli ze szpinakiem, szynką i pomidorkami Dziś mam dla Was przepis na szybkie i pyszne roladki ze szpinakiem, szynką i pomidorkami. To idealna przekąska na przyjęcia lub pomysł na lżejsze śniadanie czy kolację. Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Kto się skusi na taką roladkę z tortilli?

Składniki:

  • 1 tortilla
  • 1 pomidorek
  • 3 plasterki szynki tradycyjnej Pieczone&Wędzone
  • 3 pełne łyżki serka kanapkowego
  • sól i pieprz do smaku
  • kilka listków szpinaku

Dla ułatwienia ilości na jedną porcję (widoczna na zdjęciu), zwiększamy w zależności od potrzeb.

Przygotowanie:

Tortillę smarujemy serkiem kanapkowym. Układamy na całości listki szpinaku. Na środku układamy plastry szynki i pokrojonego w plasterki pomidorka. Wszystko doprawiamy delikatnie solą i pierzem.

Ostrożnie zwijamy tortille. Tortille można na chwilę włożyć do lodówki lub od razu pokroić ostrym nożem na roladki.

Idealne na śniadanie, kolację lub na przyjęcie jako pyszna przekąska na zimno.

Smacznego

W przepisie użyłam tradycyjnej szynki od Pieczone&Wędzone. Polecam tą szynkę, jak i inne wędliny od Pieczone i Wędzone. Wszystko jest: wolne od GMO, gluteny i alergenów, dziczyzna z polskich lasów, świnki z certyfikowanej hodowli bez antybiotyków, same naturalne dodatki, wędzone naturalnym dymem.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz