Quinoa z ryżem i jabłkami

Quinoa z ryżem i jabłkami (1)Dziś zapraszam Was na pyszną wariację na temat popularnego ryżu z jabłkami. W mojej wersji, to wspaniała Quinoa z ryżem i jabłkami. Zdrowo, smacznie… czasem nie trzeba nic więcej. Danie przygotujecie dosłownie w kilka minut. Ja i moje dzieci uwielbiamy tak przygotowaną Quinoa z ryżem i jabłkami. Polecam i Wam. Smacznego i miłego dnia, moi drodzy.

Quinoa z ryżem i jabłkami (2)

Składniki:

Przygotowanie:

Woreczek ryżu naturalnego parboiled + QUINOA gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu (10 minut). Do dania potrzebujemy jedynie 50-60 g. Niewykorzystaną część można podać np. do obiadu lub z truskawkami i jogurtem.

Na patelni nakładamy olej kokosowy, ścieramy na dużych oczkach obrane jabłka, dodajemy cukier kokosowy i cynamon. Podsmażamy całość chwilę na mniejszym ogniu, mieszając co jakiś czas. Dodajemy ugotowaną mieszankę ryżu z quinoa, mieszamy i chwilkę podsmażamy (próbujemy). Przed podaniem delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny (można ten krok pominąć, ale nadaje on ciekawego smaku). Podajemy bezpośrednio na patelni lub w miseczkach.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi