Dziś prosty, zdrowy i niebywale smaczny pomysł na śniadanie. Zapraszam Was na pyszny pucharek ryżowy z pastą jagodową, crunchy i kokosem. Osobiście uwielbiam takie połączenia, a Wy?

Pyszny pucharek ryżowy z pastą jagodową, crunchy i kokosem
2016-05-02 19:28:42

Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- (na 2 pucharki)
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki płatków ryżowych błyskawicznych
- 1-11/2 łyżeczki miodu
- 4 garście chrupiącego naturalnego crunchy
- 6 łyżeczek pasty jagodowej LiQberry
- 4 łyżeczki wiórków kokosowych
- * ilość miodu należy dostosować do własnych upodobań smakowych
Przygotowanie
- Mleko gotujemy z miodem i wiórkami kokosowymi, mieszamy. Następnie wsypujemy 1/2 szklanki płatków ryżowych. Mieszając gotujemy na małym ogniu, aż do zgęstnienia ryżu.
- Do dwóch pucharków wsypujemy po 2 garście chrupiącego naturalnego crunchy. Następnie nakładamy kokosowy ryż. Pucharki odstawiamy do przestudzenia.
- Na koniec na wierzch każdego pucharka nakładamy po około 3 łyżeczki pasty jagodowej i odrobinę crunchy.
- Podajemy.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
uwielbiam wszystko co ma jagody 😉
Tak samo jak ja 😀