„Pyszności z roślin” Pawła Ochmana, to książka która zachwyca już od pierwszego przepisu. Wspaniałe piękne wydanie, apetyczne zdjęcia i co najważniejsze niezwykłe przepisy, w których każdy znajdzie coś dla siebie. Tym, którzy znają blog Pawła Ochmana Wagenon.pl książki nie muszę chyba mocno polecać. Na pewno już ją mają lub zamierzają kupić 😉 Jeśli nie, to podpowiem… Warto! Naprawdę warto ją mieć. Autor dzieli się ponad 100 nowych przepisów, których nie znajdziecie na blogu. Tak jak i na swojej stronie, tak i na kartach książki Paweł Ochman zachwyca pomysłowością i smakiem. Książka skierowana jest do każdego wielbiciela słodkości. Zachwyci tych, którzy lubią niestandardowe połączenia, eksperymenty i chcą wprowadzić do swojej kuchni więcej roślin nie porzucając przy tym ulubionych smaków. Autor pokazuje, że bez jajek i nabiału można przygotować naprawdę fantastyczne rzeczy. Wypieki i słodkości na których widok po prostu „cieknie ślinka”. Książka jest naprawdę uniwersalna. Bo choć osobiście nie jestem ani wegetariankom ani wegankom, to jednak znalazłam w niej mnóstwo inspirujących propozycji, które po kolei próbuję 😉
W książce znajdziecie przepisy na:
- Tarty
- Świąteczne słodkości
- Drobne słodkości
- Na poprawę humoru
- Słodkie śniadania
- Lody
- Tłusty czwartek
- Wspomnienie dzieciństwa
- Słodkości z dodatkiem warzyw
- Z różnych stron świata
- Przepisy podstawowe
A wśród nich takie pyszności jak: tarta migdałowo-orzechowa, dyniowe oponki, blok czekoladowy, piernikowa kostka, tort makowy, ciasta z maszynki czy miętowy awokadnik z owocami lata.
Czy polecam książkę? Napiszę krótko. Jeśli jesteś fanem słodkości w różnych jej odsłonach, nie możesz lub nie chcesz jeść nabiału czy jaj, chcesz wprowadzić do swojej diety urozmaicenie i więcej roślin, to bez wahania sięgnij po książkę Pawła Ochmana „Pyszności z roślin”
”Pyszności z roślin”
Autor: Paweł Ochman
Objętość: 288 stron
Wydawnictwo: Znak