Po długiej wycieczce lub po prostu po ciężkim dniu, gdy nie mam siły już stać w kuchni, a głód doskwiera przygotowuje proste, ale jakże pyszne tosty. Dodaję do nich najróżniejsze dodatki. Dziś polecam Wam te z musztardą. A Wy z czym najczęściej robicie Wasze tosty?

Pyszne tosty z musztardą
2016-05-09 10:14:17

Nutrition Facts
Serving Size
907g
Amount Per Serving
Calories 3230
Calories from Fat 2188
% Daily Value *
Total Fat 249g
383%
Saturated Fat 160g
799%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 6g
Monounsaturated Fat 70g
Cholesterol 1034mg
345%
Sodium 7430mg
310%
Total Carbohydrates 20g
7%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 20g
Protein 226g
Vitamin A
102%
Vitamin C
0%
Calcium
635%
Iron
12%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- (na 4 tosty)
- 8 kromki chleba tostowego Mulino Bianco od Smaki Południa
- 2 średnie pieczarka
- około 11/2 łyżeczki musztardy stołowej
- kawałek kiełbasy np. podwawelskiej
- około 1 łyżeczki suszonej bazylii
- 4 plastry żółtego sera np. typu Gouda
Przygotowanie
- Pieczarki obieramy i kroimy w drobne plasterki. Kiełbasę kroimy w plastry.
- Każdą kromkę chleba tostowego delikatnie smarujemy z jednej strony musztardą.
- Na 4 kromkach układamy plasterki żółtego sera, pokrojone pieczarki i plasterki kiełbasy. Całość posypujemy delikatnie suszoną bazylią. Składamy nasze tosty (kromki z nadzieniem + kromka bez).
- Tosty wkładamy do opiekacza.
- Podajemy same lub z ketchupem.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/