Pyszna zapiekanka ryżowa z bananami i migdałowymi ziarenkami

Pyszna zapiekanka ryżowa z bananami i migdałowymi ziarenkamiUwielbiam śniadania. A w szczególności najróżniejsze owsianki, ryżowe przysmaki i inne „nie-kanapkowe” pyszności. Dziś zapraszam Was na pyszną zapiekankę ryżową z bananami i migdałowymi ziarenkami. Połączenie idealne. Taka zapiekanka ryżowa z bananami i migdałowymi ziarenkami doskonale sprawdzi się również w formie drugiego śniadania czy kolacji. Przepis jest naprawdę prosty, dlatego zachęcam do spróbowania.

Pyszna zapiekanka ryżowa z bananami i migdałowymi ziarenkami 2Pyszna zapiekanka ryżowa z bananami i migdałowymi ziarenkami 3

Pyszna zapiekanka ryżowa z bananami i migdałowymi ziarenkami
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. (na 2 osoby)
  2. 1 1/2 szklanki mleka
  3. 2 1/2 łyżki mieszanki prażonych ziaren "Migdałowy Przylądek"
  4. 1 średni banan
  5. 12 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych
  6. 1 łyżka cukru (możecie również posłodzić danie np. miodem)
Przygotowanie
  1. W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z cukrem i prażonymi mieszanką ziaren "Migdałowy Przylądek".
  2. Zmniejszamy gaz na minimalny. Dodajemy płatki ryżowe. Gotujemy aż do zgęstnienia (około 3-4 minuty) mieszając.
  3. Banana obieramy i kroimy w plastry.
  4. Wykładamy pół masy ryżowej do przygotowanego naczynia do zapiekania. Na wierzch układamy połowę plasterków banana i znów warstwę masy ryżowej.
  5. Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (na środkowy poziom). Pieczemy 10 minut.
  6. Przed podaniem na wierzch zapiekanki ryżowej układamy pozostałe plasterki banana.
  7. Podajemy ciepłą. Zapiekankę ryżową możemy jeść łyżeczkami bezpośrednio z naczynia do zapiekania lub pokroić i podać na talerzykach.
  8. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz