Pyszna surówka obiadowa z białej kapusty z koperkiem, marchewką i majonezem. U nas dziś będzie stanowić wyśmienity dodatek do gulaszu z piersi kurczaka. Jak każdą surówkę i tą przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Warto jednak, by postała chwilę w lodówce, aby smak ładnie przeszły. Polecam.
Składniki:
- około 1/4 większej główki białej kapusty
- 2 marchewki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- szczypta czosnku granulowanego bez chemii Skworcu
- do smaku czarny mielony pieprz i sól himalajska Skworcu
- 4-5 łyżek majonezu
* Polecam przyprawy Skworcu – jakość, długa świeżość, niskie ceny
Przygotowanie:
Kapustę kroimy / siekamy (grubość w zależności od indywidualnych upodobań). Dodajemy posiekany koperek, obrane i starte na drobnych oczkach marchewki, szczyptę granulowanego czosnku oraz majonez (najpierw mniejszą ilość). Całość doprawiamy pieprzem i solą.
Mieszamy dokładnie, próbujemy. Opcjonalnie doprawiamy lub dodajemy resztę majonezu.
Wstawiamy do lodówki, aby smaki ładnie przeszły.
Podajemy do obiadu.
Smacznego
Artykuł przygotowany przy współpracy z www.portalzdrowie.com – profilaktyka, informacje, porady zdrowotne!
Jadam wszystkie surówki, a ta wygląda apetycznie 🙂
Taka surówka do wszystkiego 🙂
Dziękuję 😀 U nas też uwielbia się chyba wszystkie surówki 😉