Uwielbiam śniadaniowe owsianki. Przygotowuje się je równie szybko, jak później się zjada. Do tego są niebywale smaczne i pożywne. Dziś zapraszam Was na pyszną jabłkową owsiankę z olejem kokosowym. Spróbujcie.
Pyszna jabłkowa owsianka z olejem kokosowym
Pyszna jabłkowa owsianka z olejem kokosowym
2016-05-03 21:49:12
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- (na 1 porcję)
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 3/4 szklanki 100% naturalnego soku z jabłek i aronii
- 1 małe jabłko
- 1 łyżeczka ekologicznego oleju kokosowego virgin z Bazarka Smakoszy
- duża szczypta cynamonu
- kilka plastrów jabłka na wierzch owsianki
Przygotowanie
- Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy płatki górskie, ścieramy małe jabłko na grubych oczkach tarki, dodajemy dużą szczyptę cynamonu. Całość zalewamy sokiem. Jeżeli wolimy mniej gęstą owsiankę podczas gotowania można dolać soku.
- Stawiamy na gaz, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, ciągle mieszając, aż do napęcznienia owsianki.
- Zaraz po zdjęciu z palnika do naszej owsianki dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego, całość dobrze mieszamy aż do połączenia oleju z owsianką.
- Owsiankę podajemy ciepłą z plasterkami jabłek.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/