Puszyste placuszki bananowe z mandarynkami i syropem klonowym

Puszyste placuszki bananowe

Puszyste placuszki bananowe – idealne na śniadanie

Dziś mam dla Was pomysł na pyszne śniadanie. Puszyste placuszki bananowe podane z mandarynkami i syropem klonowym. Czy może być lepszy początek dnia? 😉 Spróbujcie. Przepis jest bardzo prosty. Tak przygotowane placuszki posmakują dużym i małym łasuchom 😉

Jak przygotować placuszki bananowe?


Składniki:

  • 2 średnie banany
  • pół szklanki kefiru (zamiennie może być mleko)
  • 2 jajka M
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • do podania: syrop klonowy i mandarynki

Przygotowanie:

Banany rozgniatamy widelcem. Można je też zblendować.

Do bananów dodajemy kefir, jajka. Mieszamy składniki. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Znów wszystko mieszamy.

Placuszki smażymy na małym ogniu (ja smażę bez tłuszczu).

Podajemy z mandarynkami i syropem klonowym.

Smacznego

Dodaj komentarz