Każdy dzień warto zacząć od pysznego śniadania. Ja dziś zapraszam Was na pudding ryżowy z cynamonowym jabłuszkiem i mandarynkami. Uwielbiam to połączenie. Do tego odrobina cynamonowego syropu i… nie może być lepiej 😉 Przy takim puddingu jest chwila na przejrzenie nowych, ciekawych i zdrowych przepisów na koktajle. A potem… czas zacząć długi intensywny dzień. Miłego dnia moi drodzy 🙂
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków ryżowych (u mnie Swoja Mąka)*
- około 3/4 szklanki mleka (można dodać więcej, jeśli lubicie rzadszą konsystencję)
- syrop cynamonowy
- 5-6 krążków suszonego jabłka bez skórki z cynamonem Amkez
Przygotowanie:
W garnuszku gotujemy płatki ryżowe z mlekiem i pokrojonymi w ćwiartki lub drobniej 3-4 krążkami suszonych jabłek z cynamonem. Warto całość przemieszać raz lub dwa. Przekładamy do miseczki. Na wierzch układamy pozostałe krążki suszonych jabłek i obraną mandarynkę. Całość delikatnie polewamy słodkim cynamonowym syropem.
*Uwaga! 5% rabatu na zakupy w sklep.swoja-maka.pl na hasło: #slodkieokruszki
Smacznego