Puchate placuszki na kefirze

Puchate placuszki na kefirze

Dziś mam dla Was pomysł na pyszne śniadanie. Puchate placuszki na kefirze oblane słodkim syropem klonowym będą smakować małym i dużym łasuchom. Ich przygotowanie jest proste i naprawdę szybkie. Spróbujcie.

Jak przygotować placuszki na kefirze?

Składniki:

  • 100 ml kefiru
  • 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • 1 jajko M
  • 75 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • na czubku łyżeczki (około 1/4) sody
  • syrop klonowy do podania (oryginalny kupicie w delikatesach tasti_pl )

Oryginalny syrop klonowy i wiele doskonałej jakości produktów znajdziecie w delikatesach TASTI (klik) Wpisując w koszyku: OKRUSZKI25 dostaniecie aż 25% rabatu na zakupy

Przygotowanie:

Do miski wlewamy kefir. Dodajemy cukier i jajko. Mieszamy składniki.

Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę.

Wszystko mieszamy do połączenia.

Placuszki smażymy na suchej patelni na mniejszym ogniu. Gdy będą rumiane z jednej strony obracamy łopatką na drugą.

Podajemy polane syropem klonowym.

Smacznego

Wpis we współpracy z TASTI

Dodaj komentarz