Puchate placuszki na kefirze
Dziś mam dla Was pomysł na pyszne śniadanie. Puchate placuszki na kefirze oblane słodkim syropem klonowym będą smakować małym i dużym łasuchom. Ich przygotowanie jest proste i naprawdę szybkie. Spróbujcie.
Jak przygotować placuszki na kefirze?
Składniki:
- 100 ml kefiru
- 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
- 1 jajko M
- 75 g mąki pszennej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- na czubku łyżeczki (około 1/4) sody
- syrop klonowy do podania (oryginalny kupicie w delikatesach tasti_pl )
Oryginalny syrop klonowy i wiele doskonałej jakości produktów znajdziecie w delikatesach TASTI (klik) Wpisując w koszyku: OKRUSZKI25 dostaniecie aż 25% rabatu na zakupy
Przygotowanie:
Do miski wlewamy kefir. Dodajemy cukier i jajko. Mieszamy składniki.
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
Wszystko mieszamy do połączenia.
Placuszki smażymy na suchej patelni na mniejszym ogniu. Gdy będą rumiane z jednej strony obracamy łopatką na drugą.
Podajemy polane syropem klonowym.
Smacznego
Wpis we współpracy z TASTI