Dużymi krokami zbliżamy się do magicznego czasu Świąt. Święta, to spotkania z rodziną, modlitwa, wiara, miłość… Aby ten magiczny czas był jak najlepiej i najpiękniej uczczony wcześniej każdego z nas czeka mnóstwo przygotowań. Zakupy, pieczenie, gotowanie, lepienie pierogów, uszek… To wszystko wymaganie nie tylko czasu, ale też i organizacji. Zwłaszcza jeśli Wasza kuchnia jest tak mała jak moja. Jeśli wszystkiego odpowiednio nie ułożę, pochowam, całe przygotowania będą utrudnione, a nawet zmarnowane. Dlatego zwłaszcza przed świętami, choć i na co dzień, stawiam na organizację. W moim domu kuchnia, to serce i nie ukrywam, że „moje oczko w głowie”. W lodówce musi być wszystko dobrze poukładane, tak aby nic się nie zmarnowało i nie zepsuło oraz żeby było dosłownie na wyciągnięcie ręki. Odpowiednie przechowywanie żywności, to podstawa. Warto zaopatrzyć się dobre pojemniki próżniowe. A dlaczego?
Przechowywanie żywności w próżni sprawia, że produkty mogą pozostać świeże znacznie dłużej, co oznacza zminimalizowanie marnowania i wyrzucania jedzenia. W plastikowych pojemnikach można przechowywać zarówno mięsa, wędliny i nabiał, jak i napoje i potrawy mleczne, sosy, a nawet żywność sypką. Pojemniki pomagają także w utrzymaniu porządku w lodówce, co jak wspominałam dla mnie jest niezwykle ważne.
Dlaczego akurat warto wybrać pojemniki próżniowe, a nie tradycyjne spotykane w marketach? I które moim zdaniem są najlepsze?
Żywność przechowywana w pojemnikach próżniowych pozostaje od 3 do 5 razy dłużej świeża, nie jest narażona na wilgoć, rozwój bakterii tlenowych. Smak i aromat produktów zostaje zachowany, a w lodówce nie roznoszą się zapachy. Polecam Wam przyjrzeć się ofercie firmy Dafi Vacuum. Każdy pojemnik próżniowy jest doskonałej jakości, dodatkowo wyposażony jest w specjalną silikonową uszczelkę, która zapewnia szczelność. W ofercie znajdziemy pojemniki o różnych pojemnościach (dodatkowo można wybrać odpowiadający nam kolor):
- 0,5 l
- 1,3 l
- 1,5 l
- 2,7 l
Posiadając takie pojemniki nie musimy się martwić, co zrobimy z nadmiarem żywności, która pozostała po Świętach, co za tym idzie, nie marnujemy żywności. A co za tym idzie – mamy świeże jedzenie, oszczędność pieniędzy i porządek. A jak działają takie pojemniki? Za pomocą specjalnej pompki w pojemniku wytwarzana jest próżnia, w takich warunkach nie zachodzi proces zawilgocenia ani utleniania.
Warto zainwestować w zestaw pojemników do przechowywania żywności Dafi Vacuum i sprawić sobie lub bliskim tak przydatny prezent na Święta.
Podobają mi się,choć nie można ich kupić byle gdzie ,ważne czy są z plastiku w którym można przechowywać jedzenie.Większość tych sklepowych ,zapakowanych już serów i wędlin nie spełnia norm i do jedzenia przenikają niezdrowe ,toksyczne substancje.